Svampede bananmuffins med chokolade

Gensyn med to af verdens bedste veninder <3

Dejligt gensyn med to af verdens bedste veninder <3

I går var jeg til et dejligt bryllup i Odense ved en af mine gamle gymnasiekammerater, så nu er der kun et enkelt bryllup tilbage i denne omgang. Det var et stille og roligt bryllup men med en masse dejlige mennesker, og så kan man vel ikke ønske sig mere? 🙂

Jeg røg allerede på et tog retur til Aarhus ved 22-tiden i går, så jeg var nogenlunde frisk i morges, da jeg åbnede køleskabet og spottede et par brune bananer. Brune bananer kan i mit hoved kun bruges til én ting: bananmuffins! Derfor smøg jeg straks ærmerne op og biksede disse lækre bomber sammen! Man skal jo nødig smide mad ud 😉 (og ja, tanken om en sundere august røg pludselig i glemmebogen, haha..)

I dagens anledning får I derfor min venindes fantastiske opskrift på bananmuffins:

Bananmuffins med hvid og mørk chokolade

Svampede bananmuffins med chokolade :)

Svampede bananmuffins med chokolade 🙂

Ingredienser:

  • 50 g smør
  • 4 spsk mælk
  • 1 æg
  • 2 modne bananer (gerne godt brune)
  • 2 1/4 dl hvedemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ca. 75 g hakket hvid chokolade
  • ca. 75 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 225 grader (ikke varmluft).
  2. Smelt smørret og stil til afkøling.
  3. Pisk æg og sukker i en skål til en hvid, luftig masse.
  4. Mos bananerne og vend dem i sukkermassen.
  5. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt.
  6. Fyld muffinformene 2/3 op med dej og bag i ca. 15 minutter ved 225 grader.

Bon appetit! 🙂

 

 

 

 

17 Kommentarer

  1. Ane

    Hej. Kan man lave dejen om aftenen – stille den i køleskab – og så hælde den i forme og bage om morgenen? Jeg vil gerne have dem så friske som muligt men kan ikke nå at lave dejen på selve dagen.
    På forhånd tak!

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Hej Ane
      Nej, den går nok desværre ikke😕 Jeg er ret sikker på, at de skal bages ret hurtigt, når der er bagepulver i (noget med reaktionen mellem pulveret og det våde).
      Håber du finder en anden løsning🙂
      Mvh. Katrine

      Svar
  2. Katrine

    “Øj mor de er gode! Jeg tænker du kan lave dem til hele min børnehave!så bliver de glade!!” Storm på 3år efter eftermiddagskaffen hvor jeg havde bagt dine muffins.
    Mega gode! Thumbs up fra en Katrine til en anden 😉

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Sent svar herfra, men dejligt med nogle små fans😄 Håber I har nydt dem ad flere omgange siden😉
      Mvh. Katrine

      Svar
  3. Skannou

    Har bagt dem idag, mums de blev mega gode også selv om bananerne ikke var overmodne.

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      De er nemlig bare super lækre☺️
      Dejligt, at de kunne bruges😊
      Mvh. Katrine

      Svar
  4. Vivi

    hvor mange muffins bliver der ca af den portion?

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Det er vist ca. 12 styk😊

      Svar
  5. Sille

    De er super gode -mums! tak for opskriften 🙂

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Godt at høre☺️👌🏻

      Svar
  6. Patricia Lomholt

    De lyder rigtig gode. Men hvor mange stk. er der til her i denne opskrift?

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Cirka 12, så vidt jeg husker☺️

      Svar
  7. Johanne

    Enig! Det er en helt perfekt opskrift – og så er den mega nem og mega lækker!
    Tak 🙂

    Svar
  8. Malou

    Bedste muffins ever!!! 🙂

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Dejligt, at de bragte glæde☺️👍

      Svar
    2. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Dejligt at høre☺️

      Svar
  9. Susanne Dalsgaard Nielsen

    Mums de ser dælme gode ud.
    Opskriften vil jeg gemme og afprøve den, når jeg har overmodne bananer 🙂
    Og det lyder til at det var et dejligt bryllup.

    Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *