2. Rejsebrev fra Mexico

Anderledes gadepynt i Playa del Carmen :)

Anderledes gadepynt i Playa del Carmen 🙂

Tirsdag d. 9/7: Rødderne på ”Tree of life”

I dag skulle vi starte ud på vores ”livstræ” (Tree of life). Øvelsen gik ud på, at vi skulle skrive de personer og steder ned, som har/har været betydningsfulde i vores liv, og disse skulle så skrives i rødderne på vores træ.

Det svære bestod i, at vi derefter skulle ud i 4-mandsgrupper og fortælle om de rødder vi havde skrevet ned. Vi skulle forklare, hvorfor personerne/stederne er betydningsfulde for os, men også hvad vi selv betyder for vores rødder. Det er jo ikke altid nemt at sjusse sig frem til. Der var mange hårde historier at komme igennem, og de fleste fik renset tårekanalerne (især frøken tude-Marie her!)

Det var en hård, men sund omgang, og vi er alle ret kvæstede nu her bagefter. Jeg tror, at der venter os nogle hårde uger, men hold op, hvor kommer hele holdet tæt på hinanden!

Onsdag d. 10/7: Stammen på ”Tree of life”, ATV og speedbåd

ATV-tur

ATV-tur med tøserne!

Dagen startede ud med en morgenløbetur i varmen.

I undervisningen arbejdede vi videre på vores livstræ. Vi fik udleveret en masse små udsagn, som vi skulle fordele i kategorierne ”Meget vigtigt”, ”Vigtigt”, ”Af nogen betydning”, ”Mindre vigtigt” og ”Slet ikke vigtigt”. Følgende udsagn endte på min ”Meget vigtigt”-liste:
Humor: Det er vigtigt at du har det sjovt i din hverdag, på job eller på studiet
Tryghed: Det er af stor betydning for dig at kunne være i en tryg ramme
Kontakt med andre mennesker: Du nyder at være sammen med mange forskellige mennesker
Sted: Det er af stor betydning for dig, hvor i landet eller den store verden du er og evt. arbejder
Troværdighed: Gensidig tillid og troværdighed er af stor betydning for dig

Vi sluttede undervisningen af med nogle forskellige kommunikations-”lege”. Gitte og jeg var på hold sammen. Vi skulle sidde overfor hinanden, og først skulle vi på skift fortælle om os selv i 1,5 minut. Derefter skulle vi i 3 minutter fortælle noget personligt om os selv, som vi aldrig har fortalt andre. Til sidst sluttede vi af med 1,5 minuts ros til hinanden, hvor man kun måtte sige pæne ting til hinanden. Det var en dejlig måde at slutte dagen af på, for Gitte og jeg havde heldigvis mange pæne ting at sige om hinanden 😉 Hun ville endda gerne komme kærester med mig, HVIS hun altså havde været en mand, haha 😉

Klar til at give den gas i speedbåden!

Klar til at give den gas i speedbåden!

Efter skole var vi nogle stykker, som skulle ud at køre ATV og sejle speedbåd. ATV-turen var fin nok, men speedbådsturen var virkelig hylende morsom! Vi fik hver vores lille speedbåd, som vi kunne give den gas i på havet. Jeg trillede tårer af grin med min medpassager, Camilla fra holdet, og vi havde en fantastisk tur! Vi er begge lidt kyllinger på/i vandet, men hun nød at være passager, imens jeg bare gav den fuld gas. Billederne derfra må I have til gode, for de er på Camillas kamera.

Dagen blev sluttet af med drinks og disko-dasko 🙂

Torsdag d. 11/7: Tømmermænd og personlig coaching

Efter knap så mange timers søvn, startede vi undervisningen roligt op med filmen “The Cove”, som er en dokumentar om delfindrab i Japan. Vores underviser er vist vant til, at kursisterne er lidt hårdt ramte om torsdagen, når der er ladies night dagen forinden 😉

Efter undervisningen bestilte Gitte, jeg og to andre piger for holdet tid til et skydive på onsdag. Skydive er på godt gammeldags dansk det man kalder et faldskærmsudspring (men rolig rolig: Jeg skal have en erfaren mand spændt fast på ryggen!). Vi ved ikke helt, hvad vi har kastet os ud i, men jeg er sikker på, at det bliver den vildeste oplevelse!

Klokken 19 havde jeg min personlige coachingtime med vores underviser, Hanne. Jeg har været lidt spændt på det, og vi kom ind på forskellige ting, som jeg kunne arbejde med. Det var en ok oplevelse, men jeg var ikke helt overvældet, som nogle af de andre fra holdet har været. Men hun har da givet mig nogle tips til at komme videre med forskellige issues.

Dagen blev sluttet af med ulækker mad på en mexicansk restaurant. Jeg spiste kun 1/5 af min portion, så det må være et tydeligt tegn på at den var helt gal! Normalt slikker jeg jo tallerkenen ren 😉

Tegnekonkurrence :)

Tegnekonkurrence 🙂

Fredag d. 12/7: Venskabsbuffet, strandkonkurrencer, lækre bøffer og fest

I undervisningen lavede vi en ”Venskabsbuffet”, hvor vi i grupper snakkede om, hvilke ”ingredienser” venskaber skal indeholde osv. Især min gruppes sætning ”Spørg dig selv, om det du spiser, er sundt” kom op at vende: altså at man skal være opmærksom på, om venskabet er godt for en. Den bragte tanker i gang for mange af os.

Efter skole hoppede vi i poolen med en kold øl imens dykkerholdet havde prøvedyk i poolen, og klokken 16 skulle begge Mexico-hold mødes med Brian på stranden, da vi har udtrykket ønske om at blive rystet bedre sammen. Så Brian havde arrangeret strandvolley, tegnekonkurrence og quiz. Det var rigtig hyggeligt, og vi fik derudover taget nogle fine fællesbilleder.

Om aftenen fik vi de lækreste bøffer (og bearnaisesovs!) på en argentinsk restaurant, så det udlignede lidt den dårlige mad vi fik dagen forinden 😉 yum yum yum!

Feiiist på Ambassaden!

Feiiist på Ambassaden!

Dagen blev afsluttet med billige drinks på ”Ambassaden” – en bar hvor kursisterne tit starter festlige aftener. En halv liter drink koster lige under 20 kr.! Resten af aftenen og natten blev festet væk sammen med Gitte, Camilla og Andreas. Jeg gik åbenbart kold ovenpå fjernbetjeningen til airconditionen, da vi kom hjem, så Gitte og Anette ledte i evigheder efter den, indtil de til sidst fandt den under mit ben. Det var vist god underholdning – især fordi jeg slet ikke registrerede at de flyttede rundt på mig. Hip hurra for dyb søvn!

Lørdag d. 13/7: Tømmermænd på Señor Frogs og sushi

Dagen bestod ikke af så meget andet end tømmermænd og afslapning.

Vi var et smut på en restaurant/bar der hedder ”Señor Frogs”. Det var det skøreste sted med mærkelige skilte i loftet, mega høj (men god!) musik, overfriske tjenere og spontan salsadans blandt gæsterne. Man glemte helt hovedpinen! Sikke en oplevelse 🙂

Til aften fik vi lækker sushi på en populær sushibar tæt på stranden – mums!

Et af verdens 7 vidundere - og en eller anden gammel pyramide i baggrunden ;)

Et af verdens 7 vidundere – og en eller anden gammel ruin i baggrunden 😉

14/7: Chichén-Itza og Cenote

Vi var 14 fra holdet, som i dag skulle på tur til Chichén-Itza, – et af verdens 7 nye vidundere. (Nej, ikke ChicKen-Itza, hehe). Der var 3 timers køretur derud og på vejen derud fik vi badet i en cenote (ferskvandshul – læs mere her: http://da.wikipedia.org/wiki/Ferskvandshul). Vildt fascinerende!
Derefter rullede vi mod ruinbyen Chichén-Itza. Imponerende ruiner, men igen – ikke min største interesse 😉 Jeg blev dog tilbudt at få en ”Mayan Boyfriend” med hjem, men takkede dog pænt nej tak til både ham og de ”smukke” souvenirs, som han ville af med ”Allmost for free”;)

15/7: Grene på livstræet, positiv feedback og filmaften

I dag skulle vi have grene på vores livstræ. Først skulle vi alle tænke tilbage til den sidste gang vi var ”kisteglade”/lykkelige. For mig var det nemt at huske tilbage på min skønne surprisefødselsdag og tvillingernes ankomst få dage efter, så det var en let opgave for mig! Heldigvis 🙂
Derefter snakkede vi lidt om, hvilke ting der gjorde os glade generelt. Ud fra dette skulle vi sætte grene på vores træ. Grene skulle være de drømme, håb, ønsker og visioner vi har for vores liv. Vi har rigtig meget gruppearbejde, så hver gang vi får sat noget nyt på vores træer, skal vi snakke om det i grupper. Det er rigtig skønt at få andres inputs til, om man egentlig fremstår på den måde man gerne vil osv.

Efter vi havde tegnet grenene, skulle vi lave en sjov øvelse med positiv feedback. Vi skulle hver især skrive et anerkendende ord ned om hver person på holdet på post-its, som vi derefter skulle klistre på hinanden. Jeg fik mange dejlige ord med på vejen:

Positiv tilklistring ;)

Positiv tilklistring 😉

 • Smilende
 • Festlig (x3) – man undres 😉
 • Varm
 • Sjov (x4)
 • Glad og omsorgsfuld
 • Åben
 • Inspirerende
 • Bramfri
 • Venlig
 • Frisk
 • Venlig
 • Klog, rolig

Så alt i alt må vi konstatere, at jeg er en sjov, festlig abe 😉

Alle nød at få lidt positive ord med på vejen! 🙂

Om aftenen havde underviser-Hannes mand, Jesper, som arbejder i filmbyen, arrangeret en filmaften for os. Først to korte dokumentarfilm og derefter en dokumentar om et mexicansk Circus ”Circo”. Jesper havde købt lakridser med til os hjemmefra, så de blev nydt sammen med filmen 🙂 Skønt med en smag af Danmark igen!

16/7: Coaching af hinanden, strand og terrassehygge ved Hanne

I dag skulle vi selv prøve at være coaches for hinanden ved hjælp af nogle udleverede hjælpe-spørgsmål. Jeg skulle være makker med Anette, min roomie, og vi fik faktisk begge meget ud af vores snakke. Man lærer, at se det man tumler med fra lidt andre vinkler, og det syntes vi begge var rart og inspirerende.

Efter nogle dage med regn, fik vi endelig solskin igen i dag! Derfor skyndte vi os ned på stranden for at suge lidt kulør til os. Nogle fra det andet Mexico-hold skulle skydive i dag, så vi kunne samtidig lige vurdere deres reaktioner på oplevelsen, for i morgen er det vores tur!!

Om aftenen var vi inviteret til terrassehygge ved Hanne og hendes familie, som hun har med til Mexico imens hun underviser os. Der var disket op med nachos, guacamole og Coronaer – en ægte mexicaner-menu! Desværre begyndte det at styrte ned, så vi blev ikke så længe på terassen.

17/7: Blade på Tree of life, SKYDIVE og fællesspisning

I dag skulle der blade på vores træer.

Vi skulle i alt tegne 20 blade. 4 af bladene skulle vi selv skrive i: Noget vi var stolte af/glade for ved os selv. Det er altid svært at rose sig selv, men jeg fik da udfyldt dem med: ”God til at stave”, ”Har gjort løb til en del af mit liv”, ”Overvejende positiv og smilende” og ”Empatisk”.

Derefter skulle vi gå rundt til hinandens træer os skrive sætninger om hinanden på bladene. Igen fik jeg mange skønne sætninger med på vejen, men det vil være for omfattende, at nævne dem her. Jeg viser dog gerne træet frem, når jeg kommer hjem, hvis der er nysgerrige folk derude 😉

Ret tæt på at skide en grøn neger inden skydive!

Ret tæt på at skide en grøn neger inden skydive!

Næste øvelse blev, at alle skulle skrive deres navn ned på fire lapper papir. Derefter skulle vi gå rundt mellem hinanden og bytte navne med 4 personer, som vi ikke har haft så meget med at gøre endnu. De 4 navne man fik med tilbage til sin plads, skulle man så skrive et brev til.

Brevene skulle have følgende indhold:
1. Mit førstehåndsindtryk af dig (Jeg lagde mærke til/Du sagde..)
2. 3 ting jeg holder af hos dig
3. Særligt vil jeg fremhæve…
4. Du inspirerer mig i mit liv til…
Det var virkelig en udfordring, at skulle skrive om personer, som man endnu ikke er kommet så tæt på. Men det gik nu fint, og i morgen må vi så læse, hvad modparten har skrevet i sit brev. Jeg er spændt på, hvad de fire har at sige om mig!

Ready!

Ready!

Efter skole stod den på skydive!! Vi var fire piger fra holdet, som havde bestilt et skydive i sidste uge. Nerverne sad udenpå tøjet fra morgenstunden af!

Klokken 13 skulle vi skrive under på en masse formularer (spørg mig ikke, hvad vi skrev under på, hehe). Derefter fortalte instruktøren om, hvordan vi skulle agere oppe på flyet. Der var mange ting at huske på omkring kropsstilling, så det gav lige lidt ekstra til nervøsiteten. Jeg skulle springe som nummer to og var ved at skide en grøn neger, da jeg blev kørt alene ud til flyveren. Camilla, der hoppede først, var helt ekstatisk, da hun kom ned, så jeg regnede dog med, at jeg havde noget godt til gode. Og det kan I bande på, at jeg havde!
Vi fløj først lidt rundt over Playa del Carmen i et kvarters tid, så vi kunne komme op i 3200 meters højde. Derefter satte instruktøren mig fast til ham, og bad mig om at sætte et ben ud af flyveren af gangen. Der var et lille ”trappetrin” under vingen, som vi sammen skulle stå på, indtil han sagde ”One – Two – Three – GO!”.

Weeehuuuuu!

Weeehuuuuu!

JEG SKREG AF GRIN! Og var egentlig overrasket over, at nervøsiteten ikke var der, da jeg skulle sætte benene ud af flyet!

De 40 sekunders frit fald var det vildeste, jeg nogensinde har prøvet! Først en masse kolbøtter, og derefter ”fladt” frit fald med udsigt over byen og vandet. Jeg havde betalt ekstra for at få en kameramand med, og det var alle pengene værd! Så har jeg også nogle fine billeder, at underholde jer med 😉
Da jeg landede stod det meste af holdet og heppede på mig, og der var mange dejlige knusere i luften 🙂 I did it!
Jeg havde været så ”flink” at sende mutti og papa følgende besked inden afgang:
”Kære mor og far. Om 20 minutter hopper jeg i faldskærm over det Caribiske hav. Opdatering følger (forhåbentlig!).”

Da jeg var landet havde mutti allerede reageret pr. sms:

”Kære Katrine. Det gør du bare ikke! Du må give lyd fra dig, hvis du overlever. Jeg fik et chok. God nedtur. Mor”. Undskyld, mor! 😀 Jeg håber, at nerverne har det godt igen!

Efter vores skydive, var vi alle fire totalt kvæstede. Måske slog adrenalin-rusen os lige lidt ud, hehe.. Jeg kunne i hvert fald godt have brugt en morfar, men der var arrangeret fællesspisning med holdet på hotellet, så vores værelse skulle hjem og snitte frugt til frugtsalat – mums! Derudover fik vi frikadeller, pastasalat, nachos og guacamole, æggekage osv. Et sjovt mix, men virkelig lækkert! – Især frikadellerne 😉
Rigtig hyggelig aften efter en begivenhedsrig dag 🙂

Læs mere her:

Det skal helt sikkert prøves igen!

Det skal helt sikkert prøves igen!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *