Løbsberetning, Aarhus City Halvmarathon 2016

image

Klar-parat-halvmarathon!

Lårbasserne niver stadig en smule, men det er blot en “kær” påmindelse om, at jeg i søndags pressede 21,1 km ned i løbeskoene, da jeg gennemførte mit halvmarathon nr. 2 i rækken: Aarhus City Halvmarathon 2016. Det bliver lidt langt, men her er min løbsberetning fra dagen, som jeg havde ventet på (og frygtet lidt) i flere måneder😊

Før løbet

Vækkeuret ringede kl. 6, så jeg hurtigt kunne få skovlet en solid portion havregrød med rosiner ind i god tid før løbet. “De kloge” anbefaler, at man også får hældt kaffe i sig, så man får “muget ud” inden løbeturen, men når man ikke kan li’ kaffe, er det altså heldigt, at maven er lidt nervøs helt af sig selv😉 (Og så slipper I for flere detaljer, haha😉).

Jeppe havde tilbudt at sende mig godt af sted på ruten, og heldigvis takkede jeg ja til det fine tilbud, for det var virkelig rart, at han var der til at heppe/kysse mig af sted mod de lede Aarhus-bakker❤

Startbåsene lukkede kl. 9:40 og vi kom først over målstregen 35 minutter efter, så jeg nåede at blive pænt tissetrængende inden. Typisk, for jeg havde ellers stoppet alt drikkeri flere timer før😔 3 minutter før startskuddet trak jeg febrilsk Jeppe med mig mod Sherlock Holmes for at se, om de havde åbent til aflevering af en bette pis-tår, men desværre uden held.

Jeg prøvede derfor at overbevise mig selv om, at det bare var nerver, som klemte lidt ekstra i blæren. Det viste sig dog, at der ikke kun var nerver i min blære😁

I 2014 blev min halvmarathontid 2 timer, 15 minutter og 1 sekund, og jeg havde et svagt håb om, at ville stikke tiden i år. Jeg håbede derfor på at følge 2:10 fartholderne nogenlunde, men vidste ikke, hvor realistisk det egentlig var. Dels har jeg taget ca. 7 kilo på siden sidst, og dels har min træning op til nok ikke været helt optimal. Succeskriteriet var derfor, at jeg i det mindste jeg ikke ville ned at gå i år. Basta!💪🏼

Løbet kilometer for kilometer

Lad mig sige det med det samme: 21 kilometer er mange kilometer, og der kan nå at gå mange tanker gennem knolden!

Her er derfor min løbsberetning kilometer for kilometer:

 1. km Pace 6:09 – Kl. 10:15 blev det endelig min startgruppes tur til at lunte mod de 21,1 km. Af sted det gik! Efter 1 km måtte jeg sande, at det altså ikke kun var nervøsitet, der trykkede i blæren, så jeg måtte lave et kækt lille sidespring ind på et grønt område lige inden Harald Jensens plads, hvor blæren fik lov til at give los. Træls start, men jeg kunne ikke løbe 21 kilometer med fyldt blære, så det var bare med at få overstået. Og ja, jeg var pæææænt ligeglad med, hvor mange der så min skolekridtfarvede mambomås😄
 2. De sidste krampetrækninger!

  De sidste krampetrækninger!

  km Pace 5:34 – Yeehaaaa det kører, det her! Min mor, mormor og stedfar stod klar med hepning ved Harald Jensens Plads (de så dog ingen bleg mås)😉 Perfekt start!

 3. km Pace 5:37 – Det her bliver piece of cake! Hilser på min kusine, hendes kæreste og min tante, da jeg krydser Frichs-vej. Herligt med den store opbakning!
 4. km Pace 6:07 – Forventet langsommere pace pga. satans til bakke ved Den Gamle By. Men den skal ikke slå mig ud, den laban!
 5. km Pace 5:58 – Første vandpost i Botanisk have. Bunder et glas og hapser en vandpose med mig. Har aldrig prøvet de der vandposer før, så det gav mig lidt bøvl..
 6. km Pace 5:42 – Fanger en mysser fra Jeppe ved Mølleparken og gav high-five med min bedste veninde, som også står klar som heppekor. Stadig fuld af overskud!
 7. km Pace 6:05 – Stadig ingen problemer, og ganske tilfreds med hastigheden. Skønne omgivelser i min dejlige by😍
 8. km Pace 6:06 – Starten på “havnerundfarten”. Jeg er ikke fan af al det zig-zag-løb, men benene har det heldigvis stadig fint😊
 9. km Pace 6:26 – Satans til blæst på havnen, men der var sambarytmer og publikum til at holde humøret højt☺
 10. km Pace 6:11 – Røvsyg strækning ud af Balticagade, hvor jeg løb Aarhus Havneløb for et par måneder siden. Jeg er dog stadig fortrøsningsfuld, da jeg nu næsten er halvvejs til de 21 km!
 11. km Pace 6:15 – Heldigvis lidt motiverende at kunne løbe forbi de løbere, som er bagerst, da vores veje krydsede. Man kan hurtigt føle det som om, at man konstant er bagerste mand, da der ikke er meget overskud til andet end at kigge fremad.
 12. Søster-selfie ved målstregen☺️

  Søster-selfie ved målstregen☺️

  km Pace 6:19 – Kanon opbakning på Strøget! Vinker til både veninde, faster og kusine, og får også øje på Jeppe, som efter lidt tegnsprog hurtigt finder en ekstra energigel frem til mig. Jeg kan mærke, at de tre jeg havde med, ikke vil række. Han er sgu en engel!❤

 13. km Pace 6:48 – Første krise er indfundet, og jeg lunter lidt for længe efter vandposten ved 13,5 km. Begynder allerede nu at frygte lortebakken op af Kongevejen, som slog mig ud sidst. Kan mærke, at jeg nok får krise igen…
 14. km Pace 6:31 – 2:10 fartholderne overhaler mig imens jeg er ved at blive kvalt i en af de uddelte vandposer (kunne ikke lige greje, hvordan man bedst drak af det skidt). Ikke nok med det, men jeg blev samtidig også viklet ind i ballonsnoren, som hang efter fartholderen, så det har virkelig ikke været et kønt syn med en spruttende pige på snor😂 Dobbelt op på satans!
 15. km Pace 6:45 – Død over stigninger på Kongevejen! Jeg må ned at gå flere gange, og mit mål om at holde mig løbende hele vejen er desværre ødelagt. Æv! Løber også forbi en pige, som er ved at få hjælp af nogle andre løbere, da hun er kollapset og slet ikke til at få kontakt med. Puha, et grimt syn!
 16. km Pace 7:06 – Min krop har givet op. Prøver at minde mig selv om, at jeg kun mangler en sølle 5 km’er tur nu, men mine ben er røv-ligeglade!
 17. km Pace 6:52 – Forsøger at løbe mere end jeg går, men det er en kamp!
 18. km Pace 7:28 – Måske skulle jeg bare give op? Nej, fandme nej! Jeppe står og hepper lige om hjørnet, så han skal fandme have noget at heppe af!
 19. Den bedste opbakning fik jeg af ham her❤️

  km Pace 7:25 – Døden nær. Pudsigt nok begyndte en rustvogn samtidig at køre ind på den lukkede vejbane i samme øjeblik. Måske ville den have mig med? Jeg når lige at fange Jeppes opmærksomhed, inden jeg kæmpede mig videre mod Ingerslevs Boulevard. Dejligt, at han nåede at heppe på mig så mange steder! Det betød SÅ meget!

 20. km Pace 7:00 – Min kusine indhaler mig, og forsøger at sætte lidt fut i mig, men jeg må give fortabt efter få hundrede meter. Hun fortsætter, det seje væsen! Jeg er svimmel og har kvalme, så jeg er ikke fem potter pis værd!😔
 21. km Pace 7:19 – Pænt irriteret på min lorte-krop, som ikke vil samarbejde. Hører pludselig min fætter råbe “Kom så Katrine!”, da jeg igen er nede at gå. Får løbet lidt mere, men går i stå igen. En ukendt løber forsøger at heppe mig i gang ved at pege på målstregen 400 meter længere nede af vejen og sige “Kom så, du er der næsten!”. Lige lidt hjælper det dog (men tak for forsøget, hr. mand). På det tidspunkt var jeg vist ret langt udenfor pædagogisk rækkevidde…
 22. MÅL!! De sidste 200 meter får den dog lidt ekstra gas, så jeg ikke ser helt fortabt ud på vej over mållinjen😂 Jeg er sindssygt svimmel, da jeg endelig krydser mållinjen i tiden 2 timer, 17 minutter og 17 sekunder. En samarit hiver mig til side og give mig en flaske vand, da han godt kan se, at jeg er lidt ved siden af mig selv. Min søde søster er frivillig for Aarhus Motion denne dag, og jeg er så heldig, at jeg kan løbe hen til hende og få medaljen om halsen, da jeg er kommet mig lidt. SÅ dejligt med en krammer på det tidspunkt!

Efter løbet

Hvornår mon der skal en ny til samlingen?

Hvornår mon der skal en ny til samlingen?

Min første tanke efter løbet var: De her sko skal aaaaaaaaf! Jeg fandt derfor et spot ved Musikhuset, hvor jeg kunne dyppe mine fusser i dejligt, køligt vand, imens jeg ringede til Jeppe. Vi fandt heldigvis hurtigt hinanden, og han fik den største, salte krammer og mysser for hans kæmpe opbakning❤ Heldigvis er han pavestolt af mig, selvom jeg ikke kom i mål til den ønskede tid. Faktisk var jeg heller ikke rigtig skuffet, for jeg ved, at jeg gav alt, hvad jeg havde i mig. Så kan jeg sgu da egentlig ikke forlange mere af mig selv!

Jeg har dog et par remindere til mig selv til næste gang:

 • Sæt farten ned de første 5 km
 • Mindre kage! Det var tydeligt at mærke, at jeg havde flere kilo at bære rundt på denne gang.
 • Mere bakketræning, så jeg forhåbentlig mere kan komme til at ligne en gazelle end en flodhest😄 Igen ville færre kilo nok også hjælpe på dette 😉
 • Husk, at høre musik, når du bliver træt af at lytte til dine egne negative tanker. Jeg glemte alt om muligheden for musik, da jeg havde for travlt med bare at trække vejret.

Næste mål? Tjaaaaaa, nu skal benene lige ovenpå igen, men jeg lover jer for, at det ikke var mit sidste halvmarathon, for den fantastiske stemning SKAL bare opleves igen!☺

Var nogle af jer med til samme løb, og havde I en mere flyvende oplevelse end mig, eller var I også flodheste de sidste mange kilometer?😉

7 Kommentarer

 1. Laura Clausen

  Hoooold nu op hvor er i dog igen igen et smukt par !!! ❤️😉👫

  Jeg så også din Jeppe cykle rundt på din cykel ! Og var så misundelig ! Hvor må det dog være fantastisk og have fundet så romantisk betænksom en fyr !!

  Heldige heldige dig Katrine !

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Tusind tak, Laura☺️❤️
   Ja, jeg er fandme en heldig kartoffel, så ingen klager herfra😄
   Sjovt, at du spottede Jeppe på ruten☺️ Han havde travlt med at trille rundt for at finde mig😄
   Jeg ønsker dig en rigtig dejlig sommer☺️☀️
   K.h. Katrine

   Svar
 2. Mille

  Jeg løb også mit 2 halv marathon i søndags, dog første gang i Århus. Mit første var CPH half i sep ’15. Faktisk stod jeg lige ved siden af dig i start gruppen. Og hold nu op. Pissede en ordentlig tår inden jeg stilte mig ud i gruppen og tænkte. Rigtig godt tisset af, du skal ikke igen før omkring de 12K. Inden jeg krydsede start linien, skulle jeg også tisse igen, det synes jeg var mega surt.
  Jeg har heller ikke fået trænet så meget som ønsket. Men selve ruten var lidt sammensat af små ruter som jeg løber når jeg endelig får luftet skoene. Jeg frygtede også Viborgvej. Jeg bor på Sdr Ringgade, så tager gerne turen rundt langs ringgaderne, som egentlig er nogenlunde til forladelige. Men en dag tog jeg den op ad Viborgvej og blev ret overrasket over hvor hård den faktisk er.
  Jeg havde delt min tur op i ca. 3 punkter. Viborgvej/Bakken vidste jeg ville blive hård så var forberedt på at gå lidt, for at spare på kræfterne når det så gik ned af igen. 2. Var havnen i forhold til blæsevejr, men det gik også fint. Synes faktisk det var dejligt med vind i armhulerne. På dette tidspunkt vidste jeg at jeg ifølge min plan havde 1 punkt tilbage som var Kongevejen. Den var sgu ikke sjov, men i det mindste synes jeg det var rart at komme lidt i læ for solen ved træerne. Set i bakspejlet skulle jeg nok også ha valgt strøget som et punkt, det er faktisk heller ikke bare sådan lige at løbe opad. Broges gade optil Sct Pauls kirke synes jeg var streng, men da vi rundede om til Ingerslevs boulevard vidste jeg at min mand og 2 børn ville heppe på mig for enden, og det var tydeligt at det trak. Og når jeg rundede om til Frederiks alle ville det gå lidt ned ad, men der var jeg altså ved at være helt færdig. Bentøjet kunne bare ikke rigtig komme ordentlig i løb, og min hals snørede sig nærmest sammen.
  Men jeg gennemførte og er pisse stolt. Slog PB på 10 K og 1/2 marathon 2:15:05 imod 2:19:54 sidste år i flade KBH. Havde ikke turde håbe på PB, mit mål var bare ikke at få så ondt i benene som sidste gang, og det lykkedes vidst også helt fint.
  Jeg synes det var et rigtig dejligt løb med virkelig god opbakning hele vejen rundt på ruten.

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej Mille😊
   Tillykke med din PR! Det lyder som om, at du havde en mere positiv oplevelse med løbet end jeg desværre fik😊
   Men det er jo bare op på hesten igen😉
   Hvem ved – måske støder vi på hinanden i en startboks igen?😄
   Hav en dejlig sommer😊
   K.h. Katrine

   Svar
 3. Anne Pahl

  Synes det er mega klaret alligevel!
  Og tak for tippene, som der kan pilles ud af din beretning. Er ved at træne mig op til min første halvmarathon til september. Så suger til mig af andres erfaringer 😊

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hvor spændende☺️ Er det KBH halvmarathon, du skal til? Held og lykke med det uanset😊

   Svar
   1. Anne Pahl

    Ja, det er Kbh. Fik lavet min tilmelding i går, så nu fanger bordet!

    Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *