Jul det’ cool

Juletræet med sin pynt :)

Juletræet med sin pynt 🙂

Først og fremmest: glædelig (bag)jul til jer alle! Jeg håber, at I nyder juledagene, og alt det gode helligdagene bringer med sig (især svin og sovs selvfølgelig!).

Jakob og jeg er netop hjemvendt fra en bette og pissekold vandretur i Hareskoven, men hyggeligt var det bestemt. Der blev vel forbrændt i omegnen af 3 bittesmå pebernødder, så nu er jeg kun bagud med en halv liter sovs, fire skiver svin, tre andelår, 10 kartofler, en skovlfuld risalamande samt en halv skovlfuld kirsebærsovs.. Og nårh ja, snacks ad libitum 😉 Nuj, hvor jeg dog elsker julemad! I øvrigt er jeg godt nok blevet gammel, når højdepunktet ved julen ikke længere er gaverne, men at lykken i stedet bunder i, hvor meget svin og sovs jeg kan skovle ind.

Vi holdt juleaften ved min svogers mor i Struer, så det var en længere tøffetur fra Hvidovre, hvor jeg nu hører hjemme. På trods af lidt gavekaos, havde vi en hyggelig og afslappet aften med min far, søster, svoger, niece, nevø, svogers mutti og en masse god mad (som I nok allerede har opfanget). Maverne var på bristepunktet, da vi gik i gang med gaverne, men det var hele kampen og kødsveden værd! Min dejlige nevø på 2 år udbrød også pludselig midt i julemiddagen “Jeg elsker bare mad!”. Vores slægtskab kan vi vist ikke lyve os fra! 😉

Jeg fik mange fine julegaver i år, men det største hit var en ny rejsekuffert, som jeg fik af min kære papa. Nu er jeg klar til weekendture i Aarhus, når savnet til veninderne bliver for stort! I første runde skal kufferten dog pakkes til en nytårstur til Schweiz, hvor Jakob og jeg lige har bestilt flybilletter til fra 30/12-2/1 (indsæt jubel!). Mine oplevelser med nytårsaften har sjældent været særlig positive, for jeg plejer altid at være den eneste single, som står og bunder champagnen, når alle de andre tøser snaver det nye år ind med deres mænd. Avs, hvor kan jeg tydeligt huske det savn, man kan stå med på sådan en aften, og hvor er det dog en lettelse at slippe for den klump i maven i år! De eneste klumper der skal være i min mavse denne nytårsaften, skal være god mad vædet i bobler 😉 Og så skal der snaves med Lillefar!

1. juledag vågnede jeg – selvfølgelig – op med en velfortjent halsbrand, men til trods for det, hoppede min søster, Jakob og jeg i løbetøjet, så vi kunne nappe en bette formiddagstur i den nyfaldne sne. Det kniber lidt med løbemotivationen for tiden, men det gode selskab hjalp mig op på 6,6 km i det smukke landskab, så der var god samvittighed resten af dagen. Meeeeeen for at runde det hele smukt af på Katrine-manér, fejrede jeg selvfølgelig løbeturen med to portioner frugtsalat mæ’ flø’je, da vi trillede forbi min mutter i Silkeborg på vej hjemover 😉 Regnskabet skal jo gå op!

I morgen triller jeg mod Aarhus igen, hvor den årlige julefrokost med min fars familie venter. Jakob er ikke det store julemenneske, så han er efterhånden mættet af højtiden, men jeg skal liiiiige have det sidste familiehygge med 🙂

Hav nogle fortsat dejlige juledage 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *