Jobbet er i hus!

IMG_4770

Jubel efter et dejligt opkald på løbeturen 🙂

Jeg har fået et arbejde! Jeps, den er god nok! Farvel dagpengeland og goddag til min første fastansættelse 🙂

Jeg kan lige så godt indrømme det: der er blevet gamblet lidt for at tilfredsstille mavefornemmelsen! Som jeg beskrev i mit indlæg “Fornuft vs. mavefornemmelse” tilbage i januar, betyder det meget for mig, at mavsen får lov til at bestemme over min knold, så den tilgang har jeg stædigt holdt fast i. Mange ville nok have panikket over at være arbejdsløs, men jeg har faktisk taget det meget roligt (måske næsten for roligt?), for jeg var sikker på, at det helt rigtige job nok skulle dukke op før eller siden. Og det gjorde det så i går! 🙂

Jeg var til jobsamtale i tirsdags, og kunne med det samme mærke, at jeg følte mig godt tilpas i deres selskab. Snakken gik super, og vi fik grint en masse, så jeg nåede ikke rigtig at blive nervøs. Da jeg blev spurgt til, hvordan mine tidligere kollegaer ville beskrive mig, var min første tanke, at de nok ville sige: “Hun er meget glad for mad”, men jeg fik da heldigvis tilføjet lidt andre mere relevante ord først 😉 Alt i alt gik jeg derfra med en rigtig god fornemmelse i mavsen både på grund af arbejdsopgaverne, men ikke mindst de kommende kollegaer.

Faktisk var jeg også kaldt til en anden jobsamtale dagen efter, som også gik rigtig fint. Jeg fik dog hurtigt en fornemmelse af, at jeg nok ville komme til at kede mig lidt med arbejdsopgaverne i forhold til det andet job. Jeg har brug for at have en ret udadvendt funktion, hvor jeg møder nye spændende mennesker hver dag, og det kunne de – i modsætning til det andet job – desværre ikke tilbyde.

Min kommende arbejdsgiver havde dog ikke givet lyd fra sig onsdag aften, så jeg panikkede lidt over, hvad jeg gjorde, hvis jeg nu fik tilbudt “plan b-jobbet” først, for kunne jeg virkelig tillade mig at sige nej tak til endnu et jobtilbud? Jeg var jo slet ikke sikker på at få det andet job, men jeg var bare stadig ikke klar til at nøjes med et “plan b-job” (jep, jeg er en forkælet tøs!). Faktisk sad jeg og frygtede, at “plan b” ville ringe mig op med positivt feedback, og det er jo helt tosset, haha.. Og ja, pludselig ringede de mig sgu op med et jobtilbud! Jeg besluttede mig dog hurtigt for, at isen i maven endnu engang måtte vinde, så jeg spillede højt spil og takkede pænt nej tak. Min far er vist stadig i chok over den dumdristighed 😉

Torsdag morgen blev jeg så endelig(!) ringet op af “den rigtige” arbejdsgiver:

De stod og skulle vælge mellem mig og 1-2 andre kandidater! Derfor blev jeg fanget lidt på det forkerte ben, da jeg pludselig skulle tale for min sag, imens jeg stadig prøvede at gnide søvnen ud af øjnene. Bagefter havde jeg en rigtig dårlig mavefornemmelse, og kom selvfølgelig i tanke om alle de kloge ting, jeg burde have sagt. Øv! Men det var jo ligesom for sent nu… Jakob forsøgte at muntre mig lidt op, men han måtte finde sig i at være i selskab med frøken mugfjæs resten af dagen. Jeg var sikker på, at slaget var tabt 🙁 Låååård!

Da jeg stadig ikke havde hørt fra jobbet i løbet af eftermiddagen, hoppede jeg i løbetøjet og hapsede en 6 km’er i skoven sammen med Jakob. Der var ingen grund til at vandre rastløs rundt og kigge trist på telefonen hele tiden, så det var bare med at komme af sted! Da vi ramte de fire kilometer vibrerede min telefon ENDELIG, og der var heldigvis fantastisk dejlige nyheder i den anden ende 🙂 Jeg udbrød vist også: “Jeg håber sgu, at det er sidste gang, I holder mig på pinebænken så længe!” 😀 Det havde dælme været en lang dag, men de lovede heldigvis at opføre sig pænt fremover 😉

Jeg ved godt, at I nu er pisse nysgerrige, og tænker “Hvor pokker er hun så blevet ansat?”, men der er jeg faktisk stadig lidt hemmelighedsfuld 😉 Jeg kan dog afsløre så meget, at jeg skal bruge mit hjælper-gen som kontormus på en uddannelsesinstitution, hvor jeg får meget med de studerende at gøre, og det er er den perfekte kombination for mig 🙂

Alle ingredienser er der til, at det meget vel kunne være mit drømmejob, så nu er jeg spændt på at komme igang! Faktisk har jeg kun en uge tilbage som arbejdsløs, så nu skal der satme soves og hygges, inden jeg snart skal til at lege voksen igen 😀

8 Kommentarer

 1. Cecilie

  SÅDAN!! 🙂 Stort tillykke!
  Jeg er lige blevet færdiguddannet og har også lige scoret mig mit første job i et vikariat (det er jo som regel dét, man får som nyuddannet – startede du ikke også i et vikariat?).
  Det er en fed følelse at få jobbet tilbudt, lev du læææænge på det, du er super sej :-).

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Tusind tak, Cecilie!
   Du har helt ret: jeg startede ud med to vikariater efter endt uddannelse, og jeg tror ofte, at det er sådan man kommer ind i varmen 🙂
   Stort tillykke med dit nye job! Forhåbentlig kan de slet ikke undvære dig, når vikariatet slutter! 🙂

   Mvh. Katrine

   Svar
 2. Mette

  Tillykke med jobbet! Super godt gået. Jeg er nok alt for logisk og ville takke ja til det første og det bedste.. Prøver lige at huske på det med mavefornemmelsen, når det bliver relevant efter uddannelsen. Puha voksen-liv, du er skræmmende.

  😉

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej Mette
   Tusind tusind tak! Jeg er simpelthen så glad 🙂
   – Måske var jeg også en anelse dumdristig, men det gik jo alt sammen 😉
   Jeg ønsker dig i hvert fald god vind, når det en dag bliver tid til “voksen-livet”!

   Mvh. Katrine

   Svar
 3. Sophie

  Hej Katrine,
  Jeg har altid holdt stædigt på det modsatte (at skulle satse på det der gav logisk mening), jeg blev tilbudt et
  (I mit hoved) godt job, MEN var tvunget til at bo væk fra min kæreste i hverdagene for at have det. Efter 7 måneder måtte jeg sande at det fungerede bare ikke (arbejde er ikke nok!) så jeg sagde jobbet op, uden noget andet i sigte og flyttede sammen med min kæreste igen, lykken ville at jeg blev tilbudt et fedt job bare efter 1 måned som arbejdsløs og jeg kunne ikke tro at første gang jeg nogensinde havde satses ‘alt’, fik jeg kæmpe succes! Så jeg er nu begyndt som du, kun at følge min mavefornemmelse. Tales guts

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej Sophie
   Dejligt, at du har fået styr på prioriteterne, hihi 😉 Og hvor er det dog skønt, at dit sats kunne betale sig! Kæresten sætter nok også pris på at have mere tid sammen med dig 🙂
   God fornøjelse med at adlyde maven fremover 🙂

   Mvh. Katrine

   Svar
 4. Lille mig

  Nøj hvor er det sejt at du takkede nej! Min mavefornemmelse er helt skæv på det job jeg har takket ja til, men mine dagpenge udløber til juli og ja så er der ligesom ikke så meget is i maven! Har dog været til en anden samtale også som jeg håber at høre positivt fra, men det sætter mig jo i endnu et dilemma, for er det ok at smutte 14 dage efter man er startet et nyt sted, hvor man oveni købet er blevet anbefalet af en man kender? Pyha mit hoved kører på højtryk og den ordentlige pige jeg er har det ikke nemt med den beslutning :/

  Rigtig meget held og lykke med drømmejobbet 🙂

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej lille dig 😉
   Først og fremmest: tillykke med det nye job! Jeg kan godt forstå, at du ikke tør satse længere, når dagpengene snart udløber. Jeg blev ledig for to måneder siden, så alvoren nåede nok ikke helt at gå op for mig 😉
   Jeg blev faktisk også rådet til at takke ja til begge jobs, og så melde fra til plan b-jobbet, når jeg fik tilbudt det rigtige job, men det kunne jeg simpelthen ikke få mig selv til! Så jeg forstår sagtens dine samvittighedskvaler, men du er jo nok nødt til at tænke egoistisk :/
   Jeg ønsker dig held og lykke fremover, og hvem ved – måske er dit nye job slet ikke så slemt? 🙂

   Mvh. Katrine

   Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *