Hvorfor sagde jeg ikke noget?

Rillegrø'j, dyne og godt selskab <3

Rillegrø’j, dyne og godt selskab <3

Sidder med popo’en godt plantet i 888’eren på vej hjem fra en sviptur til Aarhus og Silkeborg, hvor min søde mutti holdt fødselsdag i søndags. Det var skønt med et skud familiehygge og ikke mindst afslapning og hygge med bedsteveninden Tine i går. Vi havde planlagt at spise os halvt fordærvede ved Sushi Sakura, som altid har nogle go’e “bu’j” (hjælp til de ikke-jyske: tilbud), men vi var begge lidt sløje, så vi endte istedet på sofaen, hvor vi åd rillegrø’j, schnittels og bru’j (risengrød, hindbærsnitter og gulerodsbrud) til vi -næsten- skammede os 😉

Hov, min nye telefon kender mig tydeligvis ikke godt nok endnu, for den foreslog gulerodspuré i stedet for gulerodsbrud! Glem det, mr. iPhone! – Hvilket i øvrigt minder mig om mine begynderproblemer med autocorrect på den gamle mobil, som tillod sig at rette “fredagsbajere” til “fredagsbønner”, haha.. Vi blev dog mere fortrolige med tiden 😉

Nåh, nu kom jeg lidt på afveje.. Jeg sidder som sagt i den smukke blå (og billige) bus mod København, og havde hapset mig en skide god vinduesplads tæt på toilettet (min blære er minimal – ja, nærmest ikke-eksisterende). Da jeg stadig er lidt sløj, havde jeg lumske planer om en bette morfar, så det var egentlig helt ok, at ingen turde sidde ved siden af mig. Mine medpassagerer kunne nok spotte på randerne under mine øjne, at jeg ville være den savlende type i dag 😉

På sædet foran mig sætter en dame i 60’erne sig. Egentlig skulle man dermed tro, at hun havde haft nok år til at lære om almindelig pli og medmenneskelighed, men den antagelse blev hurtigt gjort til skamme, for vi er knapt nok nået ud på motorvejen, før hun uden varsel banker hendes sæde tilbage for fuld skrue, så jeg nærmest knalder knæene op i hagen (jep, de her sæder kan lænes laaaangt tilbage!). Her regnede jeg egentlig med, at hun ved en fejl var kommet til at give den fuld skrue, og dermed ville udbryde “ups”, “hov”, “undskyld” eller noget lignende, da hun mærkede mine knæ i rygsøjlen, men der var ingen reaktion overhovedet. Hun trak blot knæene godt op under sig, og puttede sig til rette under sin jakke (indsæt irriteret smiley!). Det er altså spøjst, som nogle folk ikke kan tænke længere end til egen bekvemmelighed..

Jeg tager ofte mig selv i at blive helt paf, når folk ikke agerer på den måde jeg forventer, så jeg brugte lidt for lang tid på at overveje mit næste move. Da jeg så endelig blev enig med mig selv om, at det var en ok situation til lidt brok, var det ligesom for sent. Jeg er pokkers konfliktsky, så jeg hoppede i stedet (ret tydeligt) over på sædet ved siden af. Stadig ingen reaktion fra damen *suk*.

Nu ligger hun så og putter så rart, imens jeg sidder her og er pisse misundelig på hendes bekvemmelighed, og pisse ærgerlig over, at jeg ikke kan finde ud af at brokke mig. Istedet må jeg finde lidt glæde ved, at hun ikke kan finde ud af at slukke det lys, der skinner lige ned i knolden på hende *muahahahaaaa*. Mig får hun i hvert fald ikke hjælp fra! Herfra er der kun skulende -og trætte- øjne at hente!

20 Kommentarer

 1. Cecilie

  Hov, jeg mente selvfølgeligt, at det ikke er fair at Katrine skal sidde med ryglænet i hovedet for at damen foran kan sidde godt.
  Ikke det omvendte 😉

  Svar
 2. Cecilie

  Tak for en god blog, Katrine! 🙂 Den er altid levende og sjov – og så har jeg fundet ud af, at vi har fælles venner i dem på OA, det er lidt sjovt ;).

  Lone, kan vi ikke alle sammen gøre rejsen i 888 bedre og mindske tilfældene af “utålelige” medpassagerer? 🙂
  Jeg synes, det hører med til den almindelig pli, at man behandler hinanden ordentligt, hvilket indebærer at man ikke bare knalder sædet helt i bund – både hvad angår fly og bussæder. Den bagved kunne jo have lange ben, et barn på skødet eller have en kop kaffe stående på bordet? Selvom der er småt med plads i busserne, synes jeg ikke det retfærdiggører at man lægger sædet helt ned – i dette tilfælde har Katrine jo også betalt for turen og det er vel ikke fair at damen foran skal sidde med ryglænet helt op i hovedet for at hun kan sidde behageligt? 🙂 Der mener jeg, at man må mødes på midten – sædet lænes lidt tilbage, men langsomt og alle er glade, ikke? 😉

  Svar
 3. Lone

  Godt sprog du har Katrine…..sjov vinkel på tingene….meeeennnnn, NU må JEG sige fra!
  “men jeg tror faktisk også tit, at man med alderen bliver lidt mere ligeglad med, hvad andre tænker”….hvad f….. er det for en kommentar???
  Jeg selv er sidst i 50’erne og må sige at hvis der er nogen der er ligeglade med andre, så er det folk i 30’erne og 40’erne. Barnevogns- og småbørnsfolket. DE skal have plads skal de….så vi er dybt uenige.
  Om selve situationen???…ja, selvfølgelig må hun da lægge sit sæde ned…det må du da også, ellers var der vel lavet en stopklods på “tilbagelænet”. Sådan er forholdene i de busser og kræver man mere plads, så er det vist toget på første klasse der skal benyttes!
  Ja-ja-ja, jeg ved det….nu er der masser af returkommentarer, men så tager vi dem med!

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej Lone
   Jeg må nok hellere uddybe, hvad jeg mener, da min sætning vist kan misforståes:)
   Når jeg skriver “ligeglade med hvad andre tænker” mener jeg ikke samtidig “ligeglad med andre”. Jeg mener nok snarere, at de ofte hviler mere i sig selv, og derfor ikke tager det så tungt, hvad andre tænker om dem. Måske er det ikke helt skarpt formuleret – det vil jeg give dig ret i.
   Kan jeg mon undskylde mig med, at jeg var træt? 😉

   Jeg håber, at du har lyst til at læse med fremover alligevel.
   Mvh. Katrine

   Svar
   1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

    Hov, der smuttede lidt af mit svar, så du får resten her:

    Selvfølgelig har alle lov til at lægge deres sæder ned, men jeg synes det er almindelig pli lige at underrette den der sidder bagved, før man knalder sædet bagud…

    Svar
    1. Lone

     jeg er ikke enig med dig!
     Jeg mener bestemt godt man kan læne sit sæde tilbage uden at orientere dem som sidder bagved! Jeg rejser selv tit med 888 fra Århus til Kbh og har aldrig været udsat for at blive spurgt! Og har iøvrigt aldrig selv spurgt “om lov”. Det er vilkårene i busserne – meget lidt plads, af og til utålelige medpassagerer og så de billige priser!
     Jeg kan sagtens stave til PLI

     Svar
   2. Lone

    Godt ord igen og selvfølgelig læser jeg med fremover!

    Svar
    1. Carina

     Hej Lone

     Vil høre om det mon var dig der sad foran Katrine den famøse dag i bussen:-)

     Svar
 4. Kirsten Michelsen

  Søde Katrine,

  Det er simpelthen så herligt at smutte forbi her på din blog. Du har den fedeste humor og skriver på en fantastisk måde, der nogle gange får én til at flække af grin 😀

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej Kirsten

   Det varmer indeni at kunne sprede lidt smil rundt om i DK 🙂
   Tak for de søde ord!

   Mvh. Katrine

   Svar
 5. Simone

  Åh, kender det alt for godt det med den manglende situationsfornemmelse.. Da min familie og jeg i sommers fløj til Tyrkiet skete nøjagtig det samme for min mor, der sad med min et-årige lillesøster på skødet. Kan simpelthen blive så harm over sådan noget. Hav lidt situationsfornemmelse.
  Jeg håber, du kom godt frem trods den træls bustur 🙂

  Dine blogindlæg giver mig altid et spil på læben. Smutter altid lige forbi din blog, når jeg mangler et godt grin og lidt ekstra godt humør i en ellers presset hverdag! Takker for de mange gode grin, der har været, og dem, der forhåbenligt kommer i fremtiden!

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Ja, det er lige før, at man dirrer indeni 😀
   Tusind tusind tak for dine pæne ord. Jeg er simpelthen så glad for, at kunne sprede lidt smil rundt om i landet. Så kan det da vist ikke blive større 🙂

   Jeg lover, at der er mere på vej, så hæng du bare på 😉
   K.h. Katrine

   Svar
 6. Ninna Lucas

  Åhhhhh hvor er det bare typisk, jeg ville heller ikke få sagt noget, og alt hvad jeg ville have sagt ville poppe op i hovedet senere. Det sjove ved beskrivelsen er næsten, at det er en ældre dame, hvis det havde været en i start 20’erne, havde vi nok haft travlt med st sige “Ungdommen nu tildags, de er også så egoistiske”

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Haha ja, du har nok ret 🙂
   Men jeg tror faktisk også tit, at man med alderen bliver lidt mere ligeglad med, hvad andre tænker, så måske er det der kæden hopper af 😉

   Svar
 7. Henriette Andersen

  Søde Katrine
  Tak for endnu et godt grin – du skriver fantastisk og med så stor humor og sjæl, så jeg næsten føler jeg kan høre dig SIGE det skrevne

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Kære Henriette

   Ej, hvor blev jeg glad, da jeg læste din søde hilsen! Måtte også lige vise den til lillefar og “prale” af, at jeg får andre i godt humør 🙂

   Dejligt, at du har lyst til at læse med 🙂
   K.h. Katrine

   Svar
 8. Anne Pahl

  Nej, hvor jeg bare kender præcis det der. Jeg bliver også helt mundlam når folk ikke agerer som jeg regner med. Får højst fremstammet…. “Øhh, jamen, nå….. Så…”. Og så flere timer efter kommer jeg i tanke om det helt rigtige svar, med tilpas blanding af syrlighed og foragt uden at blive uhøflig. Men øv, så er den jo spildt, den rappe replik.
  Men anyhow, så håber jeg du alligvel kommer godt til øen

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hehe, ja man bliver sgu helt paf 😀 Det er virkelig frustrerende, at man ikke lige har det perfekte comeback klar – jeg kender det aaaalt for godt!

   Svar
 9. Tina jørgensen

  Stakkels dig og dumme kvindemenneske

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hihi, dum er måske lige hårdt nok, men situationsfornemmelse var bestemt en mangelvare 😉

   Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *