Fristende chokoladecookies

image

Chokoladecookies frister vel altid!

Forberedelserne til min 30 års fødselsdag (gulp!😳) er i fuld gang, og i den forbindelse er jeg pt. i gang med at afprøve opskrifter, så jeg kan servere et ordentligt kagebord til eftermiddagskaffen (man er vel blevet kæreste med en sønderjyde!)😄

I dag ville jeg derfor forsøge at lave cookies for første gang, og det gik overraskende smertefrit☺️ De blev virkelig lækre og med en lidt karamelagtig smag på grund af den brune farin – mums! Jeppe og jeg var forbi min mormor her i eftermiddag, og hun gav dem også topkarakter, så nu skal opskriften selvfølgelig også deles med jer👍

Jeg har hapset opskriften fra dr.dk engang – jeg kan dog desværre ikke huske hvor, men derfor skal I jo ikke snydes for lækkerierne!

Fristende chokoladecookies

Opskriften giver 12 store cookies (næste gang vil jeg dog lave dem lidt mindre, da de ligger ret tungt i dunken)

OBS: dejen kan med fordel laves dagen før og sættes på køl.

Ingredienser:

  • 140 gram brun farin
  • 120 gram sukker
  • 140 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 240 gram hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. vanillesukker
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Klar til køleren :)

Klar til køleren 🙂

  1. Det bløde smør, sukker og brun farin piskes grundigt sammen.
  2. Ægget tilsættes og piskes sammen med smør/sukkermassen.
  3. Mel, natron, bagepulver og salt blandes sammen i en skål for sig.
  4. Melblandingen tilsættes lidt af gangen til smør/sukkermassen, imens der piskes ved lav hastighed.
  5. Chokoladen hakkes og vendes i dejen. Jeg brugte hænderne til sidst, da dejen kan være lidt fast at skulle røre rundt i😊
  6. Dejen sættes på køl i mindst 1 time (jeg satte min på køl i et helt døgn)
  7. Dejen deles i stykker á 70 gram og rulles til kugler (bemærk, at de bliver ret store, så det er en smagssag, om det skal være 70 gram).
  8. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir. Lav god plads mellem dem, da de splatter godt ud. Jeg lavede 6 stk. på hver bageplade, så de ikke smeltede sammen.
  9. Bag dine lækre cookies midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 16 minutter. Giver du dem 1 minut mere, bliver de mere sprøde, men det er jo en smagssag. Jeg kan godt li’, at de er lidt bløde indeni. Husk, at de skal have kortere tid, hvis du laver dem mindre end 70 gram.
  10. Tag dine cookies ud af ovnen og lad dem afkøle på bagepapiret på en bagerist. Bemærk, at de er meget bløde i starten, men nok skal blive faste, når de bliver kølet af.
  11. Efter ca. 15 min. er det smovsetid! Enjoy😛

Jeppe og jeg forsøger egentlig at leve lidt sundere for tiden, så jeg forhåbentlig ikke har for mange unødvendige kilo at bære rundt på til det kommende halvmarathon d. 19/6, meeeeeen man er altså nødt til at kvalitetsteste det, man selv bager! Heldigvis har jeg en mand, som elsker at stå i køkkenet, så han er i fuld gang med at bikse en sund aftensmad sammen til os, for så er eftermiddagssynderne vel udlignet mæ’ det vuns?😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *