Forvirret jyde i storbyen

Kæææmpe by og meget forvirret jyde!

Kæææmpe by og meget forvirret jyde!

Jeg er stadig en anelse forvirret over storbyen og samtidig dybt afhængig af både Rejseplanen og Google Maps, så pt. er jeg verdens mest asociale jyde, da jeg er dybt begravet i min telefon, for ikke at fucke for meget rundt. Hvorfor pokker er der også BÅDE noget der hedder Nørreport OG Nørrebro? Medina-Madonna, for pokker! Det er da ikke til at hitte ud af..

På trods af min storbyforvirring, kan jeg rent faktisk prale med, at jeg forleden fandt vej fra Nørreport til Store Kongensgade – og derefter krydrede jeg lige stoltheden med at finde Østerport helt uden hjælpemidler! Jeps, pas på – stolt jyde smider lige janteloven væk for en stund 😉 Til gengæld var jeg knapt så smart-i-en-fart på en af mine første S-togsture, da jeg skulle åbne døren inde i S-toget. Jeg viftede febrilsk med hånden mod den sensor over døren, som plejer at være der i regionaltogene, haha.. Jeg havde lidt røde kinder, da det gik op for mig, at man skal trykke på en – ret tydelig – blå knap i stedet 😉 Kære Københavnere: I må altså lige bære lidt over med mig!

Det er i øvrigt spøjst, at afstanden mellem Aarhus og København er så relativt kort (siger hende, der tudede på nationalt tv på grund af afstand), men at jeg alligevel observerer så mange forskelle mellem landsdelene. Jeg har nu nogle gange oplevet, at folk spontant er begyndt at snakke til mig, selvom vi slet ikke kendte hinanden, hvilket jeg aldrig(!) har oplevet i Aarhus. Mon aarhusianere måske er en anelse mere fortalere for privatsfæren end københavnere? Jeg smider i hvert fald en tommelfinger op for I modige københavnere, men jeg bliver altså stadig lidt paf, når en samtale pludselig opstår ud af det blå med en fremmed. Det kræver vist lidt tilvænning 😉

Månedens første og måske sidste fastelavnsbolle?

Månedens første og måske sidste fastelavnsbolle?

Ellers er der ikke så meget nyt under solen her (party-killer!). Eller jo, i går fik jeg årets første fastelavnsbolle! Fantastisk årstid! Jeg er dog spændt på, om det også bliver årstidens sidste fastelavnsbolle, da jeg er ved at gro et par meeeeget lange løg over, hvor bøvlet det skal være at få dagpenge! Jeg har aldrig i mit liv udfyldt så mange blanketter, og samtidig fået så mange forskellige “ekspert”-svar i øst og vest *suk*. Derfor er det lidt spændende, om fastelavnsbollerne skal skiftes ud med grød og kildevand i februar, hvis jeg pludselig står uden monetos (crap!).

MEN nu gik det jo så godt sidst jeg bagte kage, så jeg kunne jo selvfølgelig bare selv trække skåneærmerne på og gå i gang! Hvad man dog ikke gør for sit daglige kage-fix!

Er der nogle gode opskrifter derude på fastelavnsboller mæ’ creeeeeme? 🙂

7 Kommentarer

 1. Rikke

  Jeg kan varmt anbefale at købe de frosne fastelavnsboller fra Mette Munk, ofte til 4 stk for en 10’er. Når de er bagt og kølet af, så skal de bare skæres over og fyldes med flødeskum – mums og så er det nemt

  Svar
 2. Christina

  Tak for endnu et humoristisk og ærligt blodindlæg 😀

  Ang. fastelavnsboller, så har jeg en nem og meget lækker opskrift på gammeldaws fastelavnsboller med skøn vaniljecreme – måske det var noget her til weekenden 🙂

  Svar
  1. Christina

   Ej, nu glemte jeg jo at indsætte link til opskriften – sorry 😀

   http://christinaclarasblog.blogspot.dk/2013/02/gammeldags-fastelavnsboller.html

   Svar
 3. Susanne Jensen

  Kære Katrine
  Tusind tak for en fantastisk blog.
  Nye blogindlæg fra dig, kan altid få smilet frem på en “grå” dag, tusind tak

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Kære Susanne
   Hvor er det skønt at kunne bringe lidt solstråler til en øv-dag 🙂
   Tak for din hilsen!
   K.h. Katrine

   Svar
 4. katrine_hyggehytten (Forfatter)

  Hihi, det er jeg glad for at høre, Nanna! Så er jeg ikke helt alene om at være kikset 😉
  Det er sgu da egentlig mystisk, at vi har så forskellige observationer af aarhusianere vs. københavnere 🙂 Jeg oplever kun “fremmedsnak” med andre aarhusianere, når der kommer bajere på bordet, hihi.. Måske er der slet ikke nogen retvisende formular? Lad forskningen begynde! 😉

  Svar
 5. Nanna Olin

  Hvis det kan trøste dig, så har jeg set ind til flere, der har lavet det nummer dér med dørene inde i S-toget 😉 Og så synes jeg, det er lidt sjovt med din observation af københavnere og aarhusianere. For københavnerne har det lige omvendt (i hvert fald alle dem, jeg kender inkl. mig selv): at folk fra Aarhus er så søde og åbne, mens folk i København bare går i deres egen verden. Så måske er der slet ikke den store forskel, fordi man blot ser på en anden/ny by med friske øjne? Jeg ved det ikke. Bare en tanke 🙂

  Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *