Fødselsdag og chokoladedrømmekage

Syndig chokoladedrømmekage - haps haps haps!

Syndig chokoladedrømmekage – haps haps haps!

Hip hip hurra, det er min fødselsdag i dag! 🙂 Derfor kan jeg selvfølgelig lige så godt advare jer med det samme: det bliver uden tvivl et bragende solskinsvejr, for hold nu kaje, hvor har jeg været artig! 😉 På trods af forventet solskin, gør det dog alligevel en anelse niller-naller, at jeg nu er et skridt nærmere de rynkede 30’ere – avs!

I går var der fuld gang i Katrines bagebiks, så jeg i dag kan forkæle dem, jeg holder af: nybagte boller til kollegaerne, rabarbercrumble til familien og chokoladedrømmekage til mit gamle arbejde, som også får aflagt et visit. Chokoladedrømmekagen er en af mine favoritter, og den bringer glæde hver gang den bliver serveret, så I skal da ikke snydes for en opskrift 🙂 Det er vist en af de få opskrifter, som jeg efterhånden kan udenad.

Dagen er startet med en bette løbetur, og nu venter der mig en kort arbejdsdag med mine søde nye kollegaer, så jeg bagefter kan nå forbi mine tidligere (og savnede) kollegaer med lidt kagehygge, og derefter går turen til Silkeborg, hvor min mutti lægger hus til aftenens familiefødselsdag. Man bliver vel aldrig for gammel til at blive fejret med manér? 🙂

I dag har jeg for resten også klaret min 3 måneders prøveperiode på det nye job, så nu hænger de sgu på mig, de arme stakler 😉 Ohhh happy day!

Syndig chokoladedrømmekage

Klar til ovnen :)

Klar til ovnen 🙂

Ingredienser, dej:

  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • 5 spsk kakao
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Ingredienser, topping:

  • 180 g smør
  • 375 g brun farin
  • 150 g kokosmel
  • 6 spsk kakao
  • 0,75 dl mælk

Fremgangsmåde, dej:

  1. Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  2. Smøret smeltes, tages af varmen og mælken tilsættes.
  3. Sukker og æg piskes godt sammen i en skål. Massen skal være hvid og luftig.
  4. Bagepulver, vanillesukker, kakao og mel røres sammen i en anden skål og tilsættes lidt efter lidt til sukkermassen (brug gerne en si, så du slipper for melklumper).
  5. Den afkølede smør/mælkeblanding tilsættes efter omrøring.
  6. Et ildfast fad smøres (ca. 40 cm x 25 cm).
  7. Bages i forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter. Tjek med en kniv, om den er færdigbagt.
Klar til topping :)

Klar til topping 🙂

Fremgangsmåde, topping:

  1. Alle ingredienser puttes i en gryde (smør nederst) og smeltes sammen ved medium varme imens kagen er i ovnen. Rør rundt og lad det koge et par minutter.
  2. Når kagen er færdigbagt tages den ud, og toppingen hældes på.
  3. Kagen bages derefter ved 200 grader i cirka 5 minutter med fyldet på.
  4. Spis til du skammer dig! 😛

God solskinsdag til jer alle fra den gaaaaamle prut 😉

 

 

 

10 Kommentarer

  1. Søs / Frk NV

    Tillykke! Og tak for opskriften – den skal næsten testes inden længe 🙂 Og nej, man bliver aldrig for gammel til at blive fejret!!

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Mange tak 🙂 Jeg håber, at kagen bliver en succes! 🙂

      Svar
  2. Agnes

    Katrine, prøveperioden er først overstået, når du er kommet helskindet igennem din første VUC-fest – har de ikke informeret dig om det oppe i Flex??? 😉

    Ha’ en rigtig dejlig fødselsdag, jeg regner med vi ses til Sommerfrokosten d. 26 😉 😀

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Hahahaha, det har du selvfølgelig ret i 😀 Jeg har hørt, at I skulle være nogle vilde bavianer, hihi..
      Og selvfølgelig ses vi til sommerfrokosten! Jeg skal da ikke gå glip af en god fest 😉

      Svar
  3. A

    “Spis nu til du skammer dig!” ååårh du er bare fantastisk Katrine! 😀 😀 Filme ikke mange bloggere, man hører sådanne ord fra længere!! 😀

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Det er fordelen ved ikke at være modeblogger – der er ikke noget bestemt tøj jeg skal kunne passe *phew* 😀
      Tak for din søde hilsen 🙂

      Svar
  4. Susanne Dalsgaard Nielsen

    HIP HIP HURRRRRAAAAAAA….. Stort tillykke med fødselsdagen i dag. Håber du får en god dag og jo solen skinner allerede og varmer skønt, her i Bjerringbro. Og
    Jeg elsker også chokolade drømmekagen. Og skal da lige afprøve din opskrift 🙂

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Jeg håber, at du kan lide den 🙂
      Mange mange tak, det var en skøn dag i høj sol (velfortjent selvfølgelig, hehe) 😉

      Svar
  5. Trine

    Mmm den ser lækker ud, den må prøves.. Er sikker på mindste manden vil elske den😜 stort tillykke med dagen, håber du får en super dejlig dag🎉🎈

    Svar
    1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Jeg er sikker på, at han nok skal blive glad 😀
      Tusind tak, dagen var skøn!

      Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *