Elektronisk kærlighed og koldhævede boller

Mac-opgradering i Hyggehytten :)

Mac-opgradering i Hyggehytten 🙂

I’m in love!

I efterhånden mange år har jeg ladet mig nøje, men nu er det slut. Jeg har endelig fundet mit perfekte match! Han er slank, han er klog, han er hurtig og han er smuk. – Dog kan han ikke prale af at være verdens bedste “spooner”, men hvad gør det, når han tilbyder mig ultimativ tryghed og støtte? Det er nu officielt: en sølvgrå MacBook Pro har stjålet mit hjerte! 🙂 Han bør i øvrigt have et navn! Ting er så rare, når de får et navn. Jeg overvejer Gonzales (som i Speedy Gonzales, I ved…). Gonzales og jeg får uden tvivl et langt og lykkeligt liv sammen <3 (Lige indtil den dag, hvor han bliver for gammel og sløv, selvfølgelig…)

Som tidligere beskrevet, har jeg haft svært ved at beslutte mig for, om der skulle investeres i optimal komfort (ny sofa) eller tiltrængt elektronisk selvforkælelse, men Mac’en endte med at give sofaen tæsk i denne runde 🙂 Min nye baby dukkede pludselig op til en formidabel pris på DBA, og så skulle der slås til mæ’ det vuns! Det bliver simpelthen så befriende at kunne flyve derudaf på tasterne, uden at få lange løg over den gamle Mac’s sløvsind, når der skal skrives nye indlæg! Jeg har alligevel heller ikke opsporet drømmesofaen endnu, så måske er det ok at flade ud i øjenbæen lidt tid endnu?

Halvsunde koldhævede boller

Smeltet pållelade fra Løgismose er "the shit"!

Smeltet pållelade fra Løgismose er “the shit”!

Min lørdag morgen startede fantastisk ud med lækre nybagte boller (jep, jeg er lidt stolt af mig selv). Jeg har aldrig været tosset med at bage brød, for det er så bøvlet med al den æltning og snaskede fingre bagefter, og samtidig bliver jeg fandme så forpustet af at ælte brød, haha.. Det må altså være grænser for, hvor meget man skal yde, før man kan nyde 😉

MEN nu har jeg fået øjnene op for det der med koldhævede brød, hvor man ikke skal have grabberne ned i dejen, så i går aftes var jeg totalt overskudsmenneske, der lige klaskede en dej sammen. Og tænk sig: dette scenarie udspillede sig selv samme aften, som alle andre ungdommelige aarhusianere væltede snalrede rundt efter Kapsejladen. Ring bare efter plejehjemmet: jeg er ved at være klar! Jeg tog mig endda den frihed at eksperimentere med både speltmel og hørfrø – av min arm, hvor er jeg blevet en tør kiks!

Nåh, men det var altså himmelsk at kunne kaste lune boller med smeltet pållelade i dunken i morges (alderdom eller ej), og opskriften er blevet efterspurgt på Instagram, so here it is: opskriften på halvsunde koldhævede boller 🙂

Ingredienser (til cirka 10 boller):

 • 1/3 pk. gær
 • 0,5 liter koldt vand
 • 1,5 tsk salt
 • 1 spsk olie (jeg brugte olivenolie)
 • En god klat honning (ca. 1 spsk)
 • Ca. 11 dl mel af forskellig art (jeg brugte 1 dl hørfrø, 1 dl solsikkekerner, 2 dl havregryn, 3 dl speltmel, 4 dl hvedemel). Dejen skal være godt klistret og halvsvær at røre rundt i til sidst, så tilføj mere mel, hvis den er for flydende i konsistensen.

Der kan eksperimenteres i et hav af varianter, så kast jer endelig ud i andre sammensætninger 🙂 Men husk at sørge for, at cirka halvdelen af melet er af “den fine slags”, så dejen har optimale muligheder for at hæve.

Solskinsboller :)

Solskinsboller 🙂

Fremgangsmåde:

 • Rør gæren ud i en slat af det kolde vand.
 • Tilsæt herefter resten af vandet, salt, olie og honning og rør godt rundt.
 • Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele rundt med en ske til en klistret, jævn dej.

En røremaskine kan jo nok også bruges, men så smart-i-en-fart er jeg desværre ikke blevet endnu, og pengene gik i stedet til en ny MacBook 😉 Men skeen fungerede nu også ganske fint 🙂

 • Dejen dækkes til og sættes i køleskabet i mindst 6 timer (imens du putter under dynen f.eks.).
 • Dejen fordeles herefter med ske på en bageplade i ca. 10 lige store “bolleklatter”.
 • Bages til de er gyldne (ca. 20 min.) ved 220 grader i forvarmet alm. ovn.

Bon appetit! I kan jo lige nå at klaske en dej sammen i aften, så der er lune boller klar til søndagsbrunchen? 🙂

 

 

2 Kommentarer

 1. Helle Dyrvig

  Kære Katrine
  Hvor jeg nyder at læse dine indlæg! Faktisk savner jeg dem, de dage, hvor der ikke er nyt på bloggen…☺️
  Det føles som om, at jeg har kendt dig hele mit liv, og jeg er sikker på, at vi ville klikke med det samme.
  Du skriver så levende og det giver smil i min hverdag. Det meste af tiden ligger jeg i sengen, da jeg kæmper mod en tarmkræft, så jeg lever gennem dine sjove, finurlige indlæg. Ja, det lyder måske lige lovligt vildt, men det er så rart, at følge med i de ting jeg gerne selv ville og snart kommer til igen.
  Nu tror jeg skisme ligefrem, at der skal nybagte boller på bordet i morgen😀
  Jeg ønsker dig en rigtig god løbetur, jeg hepper på dig fra Fyn.
  De aller bedste hilsner
  Helle

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Kære Helle
   Tusind tusind tak for en virkelig dejlig hilsen! Det gør mig glad indeni, at mine skæve indlæg kan give dig lidt glæde på nogle hårde dage.
   Du har i den grad motiveret mig til at skrive noget oftere, for jeg er vist også faldet lidt af på den på det sidste 😉

   Jeg sender også heppekor i din retning, for en sølle lille løbetur er vist ingenting i forhold til, hvad du er igennem lige nu. Rigtig god bedring (og bollespisning) 🙂

   Kærlig hilsen Katrine

   Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *