Den kringlede vej

Opskrift på den perfekte weekend!

Opskrift på den perfekte weekend!

I går landede jeg i Hyggehytten med rander under øjnene, ballonmave og dvaskhed efter en fantastisk weekend i Aalborg med tre skønne veninder, som jeg mødte tilbage i 2010 på min uddannelse nummer to i rækken. Temaet for weekenden var: druk til vi segnede, mad til vi revnede og tøsehygge i uanede mængder. Det var det helt perfekte mix efter en lidt hård uge med offentliggørelse af dårlige nyheder, interviews und so weiter. Jeg vænner mig vist aldrig til medieinteressen..

På vej hjem mod smilets by snakkede vi en del om det der med at vælge uddannelse, for det har virkelig været ualmindeligt svært for mig at skulle finde og acceptere min plads i verden.

Det startede ellers godt ud: den stille pige i folkeskolen (jeps, det VAR faktisk mig dengang) sluttede at med et gennemsnit omkring de 10 på den gode gamle karakterskala, men så kom jeg i gymnasiet, hvor bajere og hankøn pludselig var noget mere interessant end differentialligninger og Erasmus Montanus, hvilket betød et alvorligt farvel til det gode gennemsnit, men goddag til et brag af en fest, som varede i tre skønne år.

Efter gymnasiet hapsede jeg et sabbatår, men derefter havde jeg stadig ingen idé om, hvad jeg ville være. What to do? Det endte med en uddannelse som multimediedesigner, da jeg jo alligevel sad meget bag computerskærmen, så hvorfor ikke bare udvide denne interesse? Uddannelsen var dog ikke noget at råbe hurra for (bortset fra 4 måneders praktisk i Malaysia, hvor jeg dog lærte mere om whisky end om programmering), så efter to år stod jeg med et uddannelsesbevis i hånden, som jeg ikke følte, at jeg kunne bruge til en døjt.

Flashback til de ubekymrede huedage :)

Flashback til de ubekymrede huedage 🙂

Nåh, der måtte et sabbatår mere til (undskyld, kære regering!), hvorefter jeg fik mod på at tage en professionsbachelor i offentlig administration. Jep, jeg må have været stiv, da jeg ansøgte! Godt nok mødte jeg de skønne piger, jeg lige har brugt weekenden sammen med, men ellers var der vist ikke meget andet der fangede mig på den uddannelse. – Sikke en overraskelse, når jeg ikke interesserer mig en døjt for politik 😉 Efter et år droppede jeg ud og var igen i panik. Hvorfor havde alle andre så let ved at finde deres plads i livet, når jeg rendte rundt som en forvirret skid?

Heldigvis dukkede der tilfældigvis en elevplads op på Aarhus Universitet, hvor jeg hurtigt faldt godt til. Desværre syntes jeg dog længe, at det var enormt pinligt “bare” at være kontorelev, for mine egne fordomme havde ramt mig selv lige i måsen. I mit hoved var kontorelever de stakler, der ikke kunne blive andet. Bum! Magen til uddannelsessnobberi 😀 Jeg ved ikke helt, hvor fordommen kom fra, men jeg brugte desværre enormt meget af min energi på at snakke udenom, når folk spurgte til min uddannelse. Jeg var kort og godt flov over min egen uddannelse, og det er jeg godt nok ikke stolt af den dag i dag.

Jeg har tænkt meget over, hvorfor jeg havde så svært ved at falde til ro ved tanken om at være kontorelev. Det føltes nok som et tabu at vælge karriereræset fra, da der virker til at være en generel forventning i samfundet om, at man skal sigte så højt man kan, og kontoruddannelsen lå bare ikke særlig højt ratet i min knold. Min hjerne ville sagtens kunne magte en universitetsuddannelse, så hvorfor gjorde jeg ikke bare det? Jeg har dog endelig indset, at mine prioriteter nok bare ligger et andet sted. For mig er tid til familien og det sociale hundrede gange vigtigere end en mønt mere i lønningsposen, men det tog mig mange år at acceptere, at det jo faktisk også er okay at prioritere sådan. Dermed siger jeg ikke, at det er forkert at tage en lang uddannelse og at en længere uddannelse ikke kan kombineres med et socialt liv, men det ville være tosset af mig at spendere mange år på skolebænken, hvis jeg alligevel ikke har tænkt mig at gå all in på det. Der er jo heldigvis ikke nogen der siger, at man SKAL bare fordi, at man kan. Og indrømmet: jeg har nok alligevel heller ikke selvdisciplin nok til at holde en lang uddannelse ud, når jeg ikke engang har rygrad nok til at holde mig langt væk fra en slikskål 😀

Det var vist en længere historie om mange års forvirring, men heldigvis føler jeg nu, at jeg har ramt min rigtige plads. Selvom jeg har brugt meget energi på at finde den rigtige vej, trøster det mig alligevel enormt, at jeg var gået glip af mange gode venskaber, hvis min uddannelsesjagt havde været uden “humpler”. Jeg er lykkelig for, at min forvirring har bragt en stor venskabskreds med sig, for så kan alt andet sgu da være lige meget. Det vigtigste er at have nogle venner, man kan danse på bordene med til den lyse morgen 🙂

Forsøgte at redde weekendens eskapader med lidt vitaminer..

Forsøgte at redde weekendens eskapader med lidt vitaminer..

Status på sundheden

Jeg må vist også hellere slutte pænt af for i dag med en sundheds-update, selvom det ville være mere humant bare at “glemme”, for det går helt af helvedes til for tiden! De sidste to weekender er blevet drukket og ædt så groft væk, at selv en amerikaner ville være stolt af mig, så jeg frygter i den grad boydanalysen på torsdag. Der er vist efterhånden en bif-tur på vej i min kusines retning (pokkers!)..

Mit største håb lige nu er, at jeg i det mindste har fået lidt flere muller, men man skal jo ikke jinxe det! På den anden side kan det vist kun gå fremad for frøken splat-arm…

11 Kommentarer

 1. Luna

  Hej Katrine

  TAK for din blog! Den er herlig. Vil du være min studievejleder for en stund? :-/ Jeg står og vil gerne gå den administrative vej. Jeg lurer på adm.bacheloren (måske kedeligt for nogle, men hva’ faen ;)) Men du fik simpelthen elevplads på dit ene gennemførte år på uddannelsen? Oder was? Jeg kan fortælle, at jeg i forvejen har en kandidatgrad. Men jeg kan ikke få fast job. Og faktisk er jeg slet ikke akademiker inde i kernen. Og bryder mig egentlig ikke om de job, jeg ville kunne få. Så man skal virkelig gå efter det, man hygger sig med!! Og ikke det, der lyder fint 🙂
  Vh forhåbentlig snarlig administrations-lady

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej Luna

   Jeg ser tilfældigt, at jeg ikke har fået svaret på din kommentar, som du skrev for lææææænge siden.
   Jeg blev ikke elev pga. det ene år på administrationsbacheloren, så det var blot en helt ny kontoruddannelse, jeg startede på 🙂

   Mon du har taget en beslutning? 🙂

   Mvh. Katrine

   Svar
   1. Rutsje

    Hej Katrine 🙂 Tog din sidste uddannelse i alt 4 år ? Jeg har selv en uddannelse bag mig, som jeg ikke kan bruge. Jeg er meget på bar bund med fremtiden i forhold til job, men måske det skulle være en kontoruddannelse. Det er derfor jeg spørger 🙂 Mvh Rutsje

    Svar
    1. Rutsje

     Haha okay, kan så se, man kan barbere den en del ned, med relevant uddannelse og en praktikplads på forhånd 🙂 Hvilket speciale har du?

     Svar
     1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

      Hej Rutsje
      Jeg har speciale indenfor offentlig administration, og havde en elevplads på Aarhus Universitet i 2 år før jeg var udlært, så det lyder lidt voldsomt med 4 år 🙂

      Håber du finder noget, der falder i dine smag 🙂
      Mvh. Katrine

 2. Liv

  Det er første gang nogensinde, at jeg kommenterer på en blog. Men jeg blev bare nødt til det – for det lyder fuldstændig som noget jeg selv kunne have skrevet! Jeg har både et højskoleophold, et semester på universitetet og næsten to år på lærerseminariet bag mig. Jeg er så lige droppet ud igen, igen grundet manglende interesse for uddannelsen, og kan mærke panikken komme snigende. Men hvorfor kan jeg egentlig det? Er det ikke ligemeget hvad man laver, bare man selv er glad og tilfreds med det? Jo det er det jo, men vi er -indirekte- opdraget af samfundet til at tro, at man skal høre til på en hylde – og jo hurtigere man finder den, jo mere prestigefyldt er det. Men hvad så med os, der har følt at vi ikke nødvendigvis passer ind på den første og den bedste hylde? Vi føler os som afvigere, når vi egentlig burde være glade for, at have lyttet til os selv. Jeg kender så mange der er glade for at ‘følge de andre får’ som en af mine medkollegianere gav udtryk for forleden, men jeg kender dælme næsten dobbelt så mange, der bare gør det fordi de er bange for konsekvenserne af at reflektere bare lidt over hvad det egentlig er, de er i gang med at uddanne sig til. Der er virkelig et problem i både samfundets og vores egen indstiling til uddannelse, når der er så mange der er skrupforvirrede, og så mange, der ikke tør gøre andet end at følge de andre, af frygt for at blive ‘en af de skrupforvirrede’. Jeg håber snart at flere begynder at få øjnene op for dette problem, for det er sgu kun os selv der kan løse det, til dels ved at ændre den måde vi taler om det på (vores fordomme). Lang kommentar, men jeg er jo også en rookie, så bær over med mig 😉 i øvrigt tillykke med at du har taget et valg du nu tør stå ved. Med venlig hilsen en skrupforvirret, der trods sine gamle fordomme, overvejer at tage en erhvervsuddannelse.

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Hej skrupforvirrede rookie 😀
   Du har helt klart fat i noget, og jeg hader f.eks. også ord som “fremdriftsreformen” og lignende.. Giv os da lige tid til selv at tage de rigtige spring ud i livet, uden at vi bliver skubbet i blinde af andre 🙂

   Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med at hoppe ud i noget nyt, som forhåbentlig bliver det helt rigtige for dig 🙂

   Mvh. Katrine, som også har været skrupforvirret…

   Svar
 3. Anita

  Jeg er helt pjattet med din blog!
  Glæder mig altid til at læse dine oplæg.
  Du virker som en kanon sjov og hyggelig person 😀
  Hav en rigtig god dag 🙂

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Jeg er pjattet med sådan nogle søde kommentarer! Tusind tak 🙂

   Svar
 4. malene

  Du er simpelthen skøn.ha en fantastisk sund mandag…

  ♥ hilsen en der prøver at komme med på sundheds bølgen, med en meget slap røv…

  Svar
  1. katrine_hyggehytten (Forfatter)

   Jeg hepper på dig! 😀 En slap røv kan dog være svær at kæmpe med, hihi 😉

   Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *